Call: 0123456789 | Email: info@example.com

fchallunda.se

Vilka spelare har gjort flest mål i Champions League?


Att vara den spelare som gjort flest mål i Champions League är en stor bedrift. Det är helt klart Europas mest prestigefyllda fotbollsturnering där mästarna kämpar mot varandra. Det finns 37 spelare som gjort 25 eller fler mål i turneringen, men de två som ligger i topp på listan har båda över 100 mål var i sitt bagage. Det finns också en svensk med i topp 10.

I denna artikel kan du läsa om vilka som är Champions League’s bästa målgörare genom tiderna och hur många mål de har gjort. Du kommer säkerligen känna igen en del av namnen på listan, även om du inte är så insatt i fotboll. Vi kommer börja med att berätta om de två som gjort flest mål och det är inga mindre än Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi

Som vi nämnde i stycket ovan är det Cristiano Ronaldo och Lionel Messi som ligger högst upp på listan. Ronaldo är dock den som ligger i den absoluta toppen med så många som 127 mål. Dessa har han gjort under de 166 matcher som han spelat i turneringen. Målen har han gjort med olika lag, 16 stycken med Manchester United, 105 med Real Madrid och 6 med Juventus.

Lionel Messi har även han gjort över 100 mål, sammanlagt har han gjort 110 stycken. Messi har dock inte deltagit i lika många matcher som Ronaldo, han har spelat 133 matcher i Champions League. Messi har spelat alla matcher och gjort alla mål med laget Barcelona, där han spelar än idag. Ronaldo spelade första gången i turneringen 2002, Messi spelade första gången 2005.

Topp 3–5

Spelaren som ligger på tredje plats är spanska Raul, som gjort 71 mål i turneringen. Större delen av dessa har han gjort för Real Madrid, men några med tyska Schalke 2004. Han är en ikon i Real Madrid där han spelat sedan han var 17 år gammal. Raul slutade med fotbollen 2011. Nummer fyra på listan är holländska Ruud van Nistelrooy, som gjort 60 mål.

Ruud van Nistelrooy gjorde de flesta av målen med laget Manchester United. Han spelar inte fotboll längre utan slutade med det 2008. Femteplatsen är delad mellan franska Karim Benzema och ukrainska Andrij Sjevtjenko, vilka båda två har gjort 59 mål vardera. Benzema gjorde de flesta målen under sin tid i Real Madrid. Sjevtjenko gjorde flest mål under sin tid i Milan, han spelar inte längre utan slutade 2010.

Topp 7–10

Då femteplatsen är delad är nästa placering nummer sju på listan. Det är polacken Robert Lewandowski som innehar denna placering med 53 mål. Dessa har han gjort med Borussia Dortmund och Bayern Munchen. Nummer åtta på topplistan över målgörare är fransmannen Thierry Henry som gjorde 51 mål under sin karriär. Flest mål gjorde han med Arsenal, men nu för tiden har han lagt fotbollen på hyllan.

Nummer nio på listan är italienaren Filippo Inzaghi som gjorde 50 mål i Champions League med Juventus och Milan. På tionde plats hittar vi en riktigt gammal spelare som delar platsen med en svensk spelare. Argentinska Alfredo Di Stéfano och Zlatan Ibrahimovic har båda gjort 49 mål vardera. Di Stéfano spelade i Real Madrid på 50- och 60-talet. Ibrahimovic är den enda svensken på listan och Sveriges stolthet.

Nämnvärda spelare som gjort fler än 25 mål

Det finns en del andra spelare som har gjort fler än 25 mål och några av dem är namn du kommer känna igen. Vad sägs om tyska Thomas Muller som gjort 42 mål, eller brasilianaren Neymar som gjort 32 mål i Champions League. Även Arjen Robben, Edison Cavani och Wayne Rooney finns med bland de som gjort 25 mål eller fler under sin karriär i Champions League.

Sammanfattning

Vi har i denna artikel berättat om vilka spelare som gjort flest mål i Champions League genom tiderna. Listan toppas av Cristiano Ronaldo som har gjort hela 127 mål i turneringen och han följs sedan av Lionel Messi som gjort 110 mål. Andra namn på topp tio är Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic och Robert Lewandowski. Det finns 37 spelare som gjort 25 eller fler mål i turneringen.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *