Call: 0123456789 | Email: info@example.com

fchallunda.se

Vilka är de bästa spelarna som spelat i Champions League?


Champions League är en tävling för mästarklubbarna inom Europa och många stora namn finns med på listan över de som har spelat i denna prestigefyllda turnering. Det är sannerligen en svår uppgift att välja ut de bästa spelarna som deltagit i turneringen då det helt beror på vilken synvinkel du väljer att ha. Om du tittar på bästa målgörarna toppas listan av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, men det är inte bara anfallare som kan vara de bästa spelarna. I den här artikeln får du information både om anfallare, mittfältare, försvarare och målvakter som är några av de bästa spelarna som någonsin deltagit i Champions League.

Det är lätt att fokus ligger på målgörare då det är dem som syns, men vet du vilken spelare som spelat absolut flest matcher i Champions League, eller vem som har varit med och tagit flest segrar genom tiderna? Det är ingen mindre än spanjoren Iker Casillas som spelat flest Champions League matcher genom tiderna och han är målvakt. Cristiano Ronaldo har både gjort flest mål, spelat näst flest matcher och tagit hem flest titlar i Champions League. Därmed räknas han som kungen i Champions League med sina 127 mål på 166 matcher. Det är inte för ingenting som Ronaldo är namnet på mångas läppar när de talas om professionell fotboll.

Bästa anfallarna och målgörarna

När det kommer till de bästa anfallarna och målgörarna i Champions League finns det fler än bara Cristiano Ronaldo som visat framfötterna. På andra plats med över 100 mål finns Lionel Messi som är en av världens mest omtyckta fotbollsspelare i nuläget. En annan av de bästa anfallarna är spanska Raúl som gjort många mål i sin Champions League-karriär. Även svenska storstjärnan Zlatan Ibrahimovic finns med på listan över de bästa målgörarna i Champions League och han är därmed Sveriges stolthet inom den europeiska fotbollen. Andra namn värda att nämna bland bästa målgörarna i Champions League är Robert Lewandowski, Andrij Sjevtjenko och Thierry Henry för att nämna några.

Bästa mittfältare och försvarare

Självklart finns det även mittfältare och försvarare som kan kallas de bästa spelarna i Champions League. Ett stort namn bland dessa är Andres Iniesta, som varit med och tagit hem fyra titlar med Barcelona i turneringen. En försvarare som utmärkt sig i turneringen är Gerard Piqué, en spansk spelare som även han spelar för Barcelona. Ett italienskt stort namn är Paolo Maldini som spelade mellan 1988 och 2008 och deltog i inte mindre än 139 Champions League-matcher under karriären som back. Det finns många dolda spelare som inte får den uppmärksamhet de förtjänar då det inte är de som fixar målen som leder till vinsten, ovan nämnda är bara några få.

Bästa målvakterna

En av målvakterna som hjälpt till att ta sina lag till vinsten i Champions League är Edwin van der Saar, som vunnit en gång med Ajax 1995 och en gång med Manchester United 2008. Iker Casillas är en målvakt som gjort ett bra jobb under sin karriär i turneringen. Han har spelat flest matcher av alla spelare i Champions League och han tog hem den första segern som 18-åring. Efter det har han vunnit guld med Barcelona FC ytterligare två gånger. Manuel Neuer är en annan målvakt som klassas som en av de bästa, men inom Champions League har han endast tagit titeln en gång med sitt Bayern München.

Sammanfattning

När det gäller att namnge de bästa spelarna som spelat i Champions League blir ingen lista den andra lik. Därför har vi valt att skriva om några av de bästa spelarna inom olika positioner för att göra artikeln rättvis. Bland de bästa målgörarna hittar du Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och svenska Zlatan Ibrahimovic. Bland mittfältare och försvarare hittar du exempelvis Andres Iniesta och Gerard Piqué och bland målvakterna finns Iker Casillas som spelet flest Champions League-matcher av alla spelare, samt Edwin van der Saar som hjälpte sina lag att ta hem guldet två gånger, en gång med Ajax och en med Manchester United. De vi nämnt är dock bara en del av de bästa spelarna i turneringen.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *